Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.06.2014

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a oferit informaţii referitor la abolirea regimului de vize pentru Turcia

 Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a oferit informaţii referitor la abolirea regimului de vize pentru Turcia

Cu privire la informaţiile apărute în unele surse mass-media, potrivit cărora cetăţenilor R. Moldova, pasageri ai cursei care a decolat ieri, 1 iunie 2014, spre Antalya, li s-ar fi cerut viză pentru a intra pe teritoriul Turciei, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că este vorba despre un caz singular, iar acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că, personalul din tura de serviciu care a verificat pașapoartele la acea cursă nu era la curent cu modificările privind abolirea reciprocă a vizelor dintre R. Moldova şi Turcia începând cu data de 1 iunie curent.

MAEIE precizează că, atât înainte de intrarea în vigoare a călătoriile fără vize în Turcia pentru cetățenii R. Moldova, cât şi după cazul menţionat mai sus, a primit asigurări din partea autorităţilor turce despre faptul că toate punctele de frontieră au fost informate referitor la abolirea regimului de vize dintre cele două ţări, încât astfel de cazuri să nu se mai înregistreze.

Reamintim că, începând cu data de 1 iunie 2014, în conformitate cu prevederile Acordului privind abolirea regimului de vize, cetăţenii ambelor state, care deţin un document de călătorie valabil (paşaport simplu sau biometric), sunt scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămâne temporar pe teritoriul celuilalt stat, pentru o perioadă de până la 90 de zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus