Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-30/stefan-fule-pledeaza-pentru-un-statut-de-membru-deplin-in-ue-acordat-ucrainei-georgiei-i-republicii--35139.html
Data: May 30, 2014 (11:43)

Stefan Fule pledează pentru un statut de membru deplin în UE acordat Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova

Comisarul european pentru extindere și politică de vecinătate, Stefan Fule, s-a pronunțat, într-un interviu publicat vineri în Die Welt, pentru 'acordarea, într-o perspectivă pe termen lung, a statutului de membru deplin în UE' Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova.

'Dacă intenționăm cu adevărat să obținem transformarea țărilor din Europa de Est, trebuie să aplicăm în mod serios cel mai puternic instrument pe care îl avem pentru realizarea transformărilor, și anume extinderea', a spus Fule. În opinia sa, 'perspectiva europeană, în pofida tuturor condițiilor legate de ea, constituie cel mai bun stimul pentru realizarea reformelor necesare' în statele est-europene, scrie Agerpres.

'Cu câteva luni în urmă, țările membre ale UE au declarat că Acordul de Asociere cu Ucraina nu constituie obiectivul final al cooperării noastre reciproce', a amintit Stefan Fule. 'Consider că această poziție trebuie să se extindă și asupra acelor țări estice vecine care de asemenea vor semna Acordul de Asociere, țări precum Georgia și Republica Moldova', a spus comisarul european.