Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-30/primministrul-iurie-leanca-sa-int-lnit-la-minsk-cu-omologul-sau-belarus-mihail-miasnikovici-35132.html
Data: May 30, 2014 (09:10)

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a întâlnit la Minsk cu omologul său belarus, Mihail Miasnikovici

Cu prilejul participării la reuniunea șefilor de Guvern din CSI, Prim-ministrul Iurie Leancă a avut, în această dimineață, o întrevedere cu omologul său belarus Mihail Miasnikovici.

Cei doi premieri au abordat subiectele actuale de pe agenda bilaterală, în special, intensificarea relațiilor comercial-economice.

Premierul Iurie Leancă a exprimat gratitudine Executivului de la Minsk pentru sprijinul și interesul față de produsele moldovenești, Belarus fiind unul dintre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova. Aceasta ocupă locul opt printre partenerii externi ai țării noastre.

La rândul său, Mihail Miasnikovici a subliniat că sarcina celor două Guverne este să creeze condiţii prielnice şi atractive de dezvoltare a relaţiilor economice bilaterale.

În context, Iurie Leancă a salutat intenţia părţii belaruse de a lansa mai multe proiecte investiţionale în Republica Moldova în domenii reciproc avantajoase. În opinia sa, este necesar de a menţine contacte permanente la toate nivelurile dintre autorităţilor belaruse şi moldoveneşti, inclusiv la nivel regional.

În alt context, interlocutorii au estimat rolul activ al comunităţii moldovenilor stabiliţi în Republica Belarus şi comunitatea belarusă de la noi.

La finele întrevederii, Iurie Leancă şi Mihail Miasnikovici şi-au manifestat deschiderea şi disponibilitatea reciprocă în vederea menţinerii dinamicii pozitive de cooperare bilaterală în diverse domenii de interes comun, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.