Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.05.2014

MAEIE a lansat spre consultare publică proiectul iniţial al Planul Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE pentru 2014-2016

MAEIE a lansat spre consultare publică proiectul iniţial al Planul Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE pentru 2014-2016

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a lansat spre consultare publică proiectul iniţial al Planul Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE pentru 2014-2016. Planul Naţional include priorităţile cheie de cooperare în vederea asigurării asocierii politice şi integrări economice cu UE şi reprezintă instrumentul de bază pentru monitorizarea procesului de integrare europeană în următorii 3 ani.

Proiectul cuprinde acţiunile necesare de a fi realizate de către instituţiile responsabile conform fiecărui articol/prevedere, precum şi Anexe ale Acordului de Asociere, inclusiv a părţii privind Zona de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător în termenii indicaţi  şi cu specificarea resurselor financiare necesare în acest sens.

Propunerile, sugestiile şi opiniile instituţiilor/reprezentanţilor societăţii civile interesate în raport cu proiectul menţionat, pot fi expediate în termen de 15 zile lucrătoare Direcţiei Generale Integrare Europeană (date de contact:  email diecp@mfa.md, diece@mfa.md, tel. 0 22 578 274, 0 22 578 330).

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene anunţă că va organiza, în perioada 16 – 20 iunie 2014, reuniuni de consultare publică. Mai multe detalii vor fi comunicate ulterior.

Proiectul iniţial al Planul Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE pentru 2014-2016 poate fi accesat pe site-ul MAEIE ( http://www.mfa.gov.md/association-agreement-ro/), precum şi pe site-ul www.particip.gov.md (http://www.particip.gov.md/proiectview.php?l=ro&idd=1634).

Acordul de Asociere RM-UE a fost parafat la 29 noiembrie 2013, la Vilnius, Lituania, şi urmează a fi semnat la 27 iunie 2014, la Bruxelles, Belgia. Până la intrarea deplină în vigoare a Acordului, în rezultatul ratificării acestuia de către Republica Moldova şi toate statele membre ale UE, Acordul va fi aplicat provizoriu de către părţi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus