Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.05.2014

Reconstrucţia reţelei de iluminat public pe bd. Dacia

Reconstrucţia reţelei de iluminat public pe bd. Dacia

Primăria municipiului Chişinău desfăşoară în prezent Proiectul de modernizare a iluminatului stradal pe bd. Dacia, pe porţiunea Porţile Oraşului – Aeroportul Internaţional Chişinău. Lucrările pe teren se desfăşoară deja de 2 săptămâni. La moment, se execută lucrări de amplasate a reţelelor subterane pentru cele 3 substaţii de alimentare a sistemului de iluminat ce urmează a fi construite în zonă. Deja au fost executate lucrări de amplasare a cablurilor pe o distanţă de 2,5 km. În continuare, va fi pusă fundaţia pentru amplasarea pilonilor, instalarea propriu-zisă a stâlpilor de iluminat public şi a cablurilor de alimentare cu energie electrică.

Reţeaua de iluminat de circa 6,5 km va fi amplasată pe mijlocul traseului. Stâlpii vor avea o înălţime de 11 m şi 2 braţe, pentru a asigura iluminarea ambelor sensuri de circulaţie.

Proiectul tehnic pentru obiectivul „Modernizarea sistemului de iluminat din bd. Dacia” a fost realizat anul trecut de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, iar Primăria Chişinău execută lucrările propriu-zise.

Costul proiectului este de circa 27 milioane lei, bani prevăzuţi în bugetul municipal pentru anul 2014.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus