Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-28/iurie-leanca-se-va-int-lni-in-aceasta-seara-cu-angela-merkel-la-berlin-35082.html
Data: May 28, 2014 (15:11)

Iurie Leancă se va întâlni în această seară cu Angela Merkel la Berlin

Prim-ministrul Iurie Leancă se află la Berlin, unde va participa la un dineu dat de Cancelarul german, Angela Merkel, la care mai sunt invitaţi Prim-ministrul interimar al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, şi şeful Guvernului din Georgia, Irakli Garibaşvili.

Oficialii vor face declaraţii de presă la 20.30, ora Moldovei, care vor putea fi urmărite la adresa: http://www.bundeskanzlerin.de/Webs/Breg/DE/Service/BK-Liverstream/_node.html?cat=livestream_1

Mâine, 29 mai, Iurie Leancă va participa  la ceremonia de decernare a Premiului Charlemagne, la invitația Președintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy. În cadrul evenimentului, care va avea loc la Aachen, Germania, șeful Guvernului de la Chișinău va ţine un discurs despre rolul lui Van Rompuy în procesele de transformare din Uniunea Europeană și în vecinătatea comunității.

Vineri, Iurie Leancă va merge în orașul Minsk, Republica Belarus, unde va participa la ședința Consiliului șefilor de guverne al Comunității Statelor Independente. Aici va avea întâlniri cu Președintele Belarusului, Aleksander Lukașenko, cu Prim-ministrul Belarusului, Mihail Miasnikovici, și cu alți oficiali.