Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-28/guvernul-a-aprobat-lista-gradini-elor-ce-vor-fi-modernizate-din-ajutorul-financiar-oferit-de-rom-nia-35089.html
Data: May 28, 2014 (15:46)

Guvernul a aprobat lista grădinițelor ce vor fi modernizate din ajutorul financiar oferit de România

Din cele 20 de milioane de euro, oferiți de Guvernul României, vor fi reparate grădinițe din 32 de raioane, din Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia și municipiile Chișinău și Bălți.

Banii vor fi folosiți pentru dotarea cu mobilier a grădinițelor, reparația capitală a clădirilor și a acoperișurilor, schimbarea ușilor și geamurilor, amenajarea terenurilor de joacă pentru copii, lucrări de pavaj, reparații sau construcții ale sistemelor de termoficare, canalizare și aprovizionare cu apă.

Guvernul a desemnat Fondul de Investiţii Sociale din Moldova drept entitatea responsabilă de pregătirea, aplicarea şi raportarea programului, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Asistenţă tehnică şi financiară este acordată în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane euro acordat țării noastre de către Guvernul României, în baza unui acord semnat de cele două țări, pe 27 aprilie 2010, la Bucureşti.

Lista grădinițelor ce vor fi modernizare poate fi găsită la acest link: http://www.gov.md/public/files/ordinea_de_zi/28.05.2014/Intr24.pdf