Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.05.2014

Bulgaria va deschide un Centru de informare despre Uniunea Europeană la Taraclia

 Bulgaria va deschide un Centru de informare despre Uniunea Europeană la Taraclia

Anunțul a fost făcut de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Bulgariei în Republica Moldova, Petar Vâlov, în cadrul întrevederii cu Președintele Parlamentului Igor Corman.

Potrivit diplomatului bulgar, Centrul de informare va fi amplasat în incinta Universității de Stat „Grigore Țambalac” din Taraclia și va fi inaugurat la 10 iunie curent de către miniștrii de externe ai Republicii Moldova și Bulgariei.

„Această acțiune este foarte binevenită. Împreună, cu eforturi comune, trebuie să explicăm cetățenilor care sunt avantajele integrării în UE. Republica Moldova este o țară bogată datorită coloritului său etnic și cultural, iar integrarea europeană reprezintă o garanție în plus pentru păstrarea limbii și tradițiilor bulgarilor și găgăuzilor din țara noastră”, a declarat Președintele Parlamentului.

Igor Corman și Petar Vâlov au mai discutat despre agenda UE a Republicii Moldova, situația internă și relațiile moldo-bulgare. În context, oficialii s-au referit la importanța intensificării schimburilor comerciale între cele două state și consolidarea cooperării, în special pe dimensiunea interparlamentară, la nivelul comisiilor de profil și a grupurilor de prietenie.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, oficialul bulgar a felicitat cetățenii moldoveni pentru liberalizarea regimului de vize cu UE, exprimând sprijinul țării sale pentru parcursul european, dar și pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Petar Vâlov a fost acreditat în calitate de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Bulgariei în Republica Moldova în aprilie 2014. Anterior, diplomatul a ocupat mai multe funcții în cadrul Ambasadei Bulgariei în Romania. Din toamna anului 2009 până în luna martie curent, funcția de Ambasador al Bulgariei în Republica Moldova a fost deținută de Georgi Panayotov.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus