Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-27/o-companie-rom-neasca-ia-anun-at-inten-ia-de-a-investi-30-de-milioane-de-euro-in-republica-moldova-35057.html
Data: May 27, 2014 (12:41)

O companie românească și-a anunțat intenția de a investi 30 de milioane de euro în Republica Moldova

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întâlnire cu Președintele Companiei Dedeman din România, Dragoș Pavăl, care a anunțat că vrea să vină în țara noastră cu o investiție de 30 de milioane de euro. Suma va fi folosită pentru deschiderea a două magazine în Chișinău, fapt ce va genera 400 de noi locuri de muncă.
 
Omul de afaceri a spus că Republica Moldova va deveni prima destinație pentru extinderea companiei sale în afara României. Potrivit lui, ulterior va fi deschisă o unitate comercială și la Bălți.
 
„Gândul de a investi în Republica Moldova îl am din anul 2007, tot de atunci vizitez periodic Chișinăul pentru a analiza evoluția lucrurilor de aici. Deschiderea magazinelor noastre va permite și dezvoltarea industriilor locale, care vor furniza produsele sale lanțului de retail de materiale de construcții și pentru amenajări interioare”, a precizat Dragoș Pavăl.
 
La rândul său, Prim-ministrul Iurie Leancă a salutat intenția lansării afacerii companiei în Republica Moldova. „Această investiție înseamnă locuri de muncă, investiții în domenii adiacente, o varietate mai mare a materialelor de construcție. Este o noutate bună, iar eu, împreună cu echipa de investiție a Guvernului, voi face tot posibilul de a îmbunătăți mediul de afaceri și aștept invitația la deschiderea primului magazin”, a spus șeful Guvernului.
 
De asemenea, Iurie Leancă a menționat că semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, la 27 iunie, reprezintă un semnal pozitiv pentru potențialii investitori care vor să-și extindă afacerile în Republica Moldova.
 
Dedeman este cea mai mare companie din domeniul retailului cu materiale de construcţii şi amenajărilor interioare din România, unde sunt angajate peste șapte mii de persoane. Întreprinderea a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 606 milioane de euro, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.