Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-27/au-fost-desfa-urate-licita-ii-pentru-90-la-suta-din-volumul-lucrarilor-de-repara-ie-a-drumurilor-35068.html
Data: May 27, 2014 (16:17)

Au fost desfășurate licitații pentru 90 la sută din volumul lucrărilor de reparație a drumurilor

Volumul lucrărilor de reparație a drumurilor va fi realizat în termenele stabilite, conform Programului Fondului Rutier pentru anul 2014. Concluzia vine după s-a anunțat că deja au fost desfășurate licitații pentru 90 la sută din volumul acestor lucrări.
 
Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Consiliului Fondului Rutier, prezidată de Prim-ministrul Iurie Leancă.
 
La ședință a fost prezentată informația cu privire la executarea volumelor și procedurilor de achiziții demarate de Administrația de Stat a drumurilor din sursele Fondului Rutier și din sursele externe.
 
Totodată, s-a vorbit despre procedurile de achiziție pentru întreținerea drumurilor intravilane. În acest context, s-a menționat că în 12 localități drumurile au fost deja reparate, după ce primăriile din satele respective au depus dosarele, ca urmare a Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier, aprobat de Guvern în luna martie.
Premierul a spus că este importantă accelerarea mobilizării în teren a executorilor de lucrări, dar şi urgentarea procedurilor de licitaţie, fiind asigurată, în primul rând, transparenţa maximă a acestora.
 
Raportorii au menționat că o atenție sporită se acordă și securității circulaţiei rutiere. Astfel, de la începutul anului, au fost instalate aproape cinci mii de indicatoare rutiere noi, a fost aplicat marcaj rutier pe o lungime de 350 km şi marcate 352 de treceri pietonale.
 
Conform Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pe anul 2014, cheltuielile totale pentru lucrările de reparaţie şi întreţinere a drumurilor publice au fost stabilite în volum de 1326,593 milioane lei. În primele cinci luni ale anului, s-au cheltuit 279,9 mii.lei, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.