Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-26/natalia-gherman-suntem-recunoscatori-guvernului-norvegian-pentru-decizia-de-a-dubla-volumul-asistent-35044.html
Data: May 26, 2014 (14:12)

Natalia Gherman: „Suntem recunoscători Guvernului norvegian pentru decizia de a dubla volumul asistenţei pentru dezvoltare destinat R. Moldova, care va ajunge la 10 milioane de dolari anual”

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 26 mai 2014, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, Børge Brende, care efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova.

În cadrul vizitei, ministrul Natalia Gherman a adus mulţumiri omologului norvegian pentru susţinerea programului de reforme şi agendei europene a ţării noastre, în special pentru asistenţa tehnică substanţială oferită în domeniul justiţiei şi afaceri interne, buna guvernare, consolidarea capacităţilor instituţionale şi dezvoltarea economică. „Suntem recunoscători Guvernului norvegian pentru decizia de a dubla volumul asistenţei pentru dezvoltare destinat R. Moldova, care va ajunge la 10 milioane de dolari anual” a menţionat oficialul moldovean.

La rândul său, ministrul Børge Brende a salutat liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii R. Moldova în spaţiul european şi a declarat că semnarea apropiată a Acordului de Asociere RM-UE va aduce multe oportunităţi pentru ţara noastră. De asemenea, diplomatul norvegian a asigurat autorităţile de la Chişinău de toată susţinerea pentru integrarea R. Moldova în UE.

Un alt subiect pe agenda discuţiilor a fost valorificarea cooperării comercial-economice moldo-norvegiene. În context, cei doi miniştri au împărtăşit ideea continuării practicii de a desfăşura forumuri economice, din perspectiva stimulării contactelor între oamenii de afaceri şi promovării investiţiilor norvegiene în economia naţională.

Aceasta este a doua vizită în ţara noastră a unui ministru norvegian de Externe, prima vizită având loc în luna ianuarie 2013, relatează Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.