Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.05.2014

Iurie Leancă a avut astăzi o întrevedere cu o delegație a Senatului american

Iurie Leancă a avut astăzi o întrevedere cu o delegație a Senatului american

Premierul Iurie Leancă a avut astăzi o întrevedere cu o delegație a Senatului american, formată din cinci membri ai Partidului Republican din SUA: James Inhofe, Jeff Sessions, Deb Fischer, Tim Scott şi John Barrasso.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre posibilitatea sporirii investițiilor americane în economia Republicii Moldova.

„Suntem recunoscători SUA pentru suportul oferit țării noastre de-a lungul celor 23 de ani, suport care se face remarcat prin calitatea sa. Cel mai bun exemplu în acest sens poate fi numit drumul Sărăteni-Soroca, construit în cadrul Programului Compact”, a menționat Iurie Leancă.

Premierul a mai spus că proiectele de dezvoltare a infrastructurii, desfăşurate în cadrul Programului Compact al Fondului Provocările Mileniului, sunt un model de eficienţă şi administrare responsabilă a asistenţei financiare.

Părțile s-au referit și la situația din regiune, pledând pentru restabilirea stabilităţii şi a ordinii de drept.

Vizita la Chișinău a oficialilor americani face parte dintr-un turneu care include Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Contactele bilaterale s-au intensificat la nivelul Congresului, a Departamentului de Stat şi a Senatului, după lansarea Dialogului Strategic pe 3 martie în cadrul vizitei Prim-ministrului Iurie Leancă la Washington, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus