Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.05.2014

Pavilionul Moldovei pentru Expo Milano-2015 atractiv pentru companiile străine

Pavilionul Moldovei pentru Expo Milano-2015 atractiv pentru companiile străine

Viceprim-ministrul, ministru al Economiei, Valeriu Lazăr a avut la 22 mai, curent o întrevedere cu directorul general „EXIMBANK - Gruppo Veneto-Banca”, Lucio Luigi Gaita. Reprezentanții grupului bancar și-au arătat interesul pentru dezvoltarea unui parteneriat de sponsorizare a pavilionului Republicii Moldova din cadrul la Expoziției Internaționale de la Milano din 2015.

În calitatea sa de comisar național pentru organizarea expoziției, Valeriu Lazăr a salutat propunerea de colaborare, subliniind faptul că participarea la Expo Milano-2015 reprezintă o oportunitate extraordinară pentru Moldova.

„Ne-am ambiţionat să valorificăm această oportunitate, amenajând un pavilion al Republicii Moldova, în baza unui concept inovativ, iar parteneriatele externe solide ne oferă suportul necesar pentru promovarea valorilor naţionale la un nivel global”, a spus ministrul Economiei.

În vederea examinării perspectivelor de colaborare în cadrul Expoziției Internaționale, discuțiile vor fi continuate cu directorul MIEPO, Dona Școla, care a fost delegată vicecomisar național pentru EXPO Milano 2015.

Vicepremierul a ținut să menționeze și importanța menținerii unui dialog activ între sectorul public și  cel privat. „Piața emergentă  a Moldovei  oferă multe oportunități pentru investitori, iar semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană le va aduce acestora mai multă previzibilitate. Totodată, Republica Moldova are nevoie de investiții reale și mai multă competitivitate în sectorul financiar-bancar”, a conchis Valeriu Lazăr.

Potrivit Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al Ministerului Economiei, prezentarea machetei Pavilionului Republicii Moldova pentru Expo Milano 2015 va avea loc la 6 iunie curent, în incinta Casei Guvernului, în cadrul „Moldova Business Week 2014”, ce se va desfășura in perioada

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus