Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.05.2014

Nicolae Timofti: Republica Cehă este unul dintre cei mai mari importatori din țările Uniunii Europene a vinurilor moldovenești

Nicolae Timofti: Republica Cehă este unul dintre cei mai mari importatori din țările Uniunii Europene a vinurilor moldovenești

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și președintele Republicii Cehe, Miloš Zeman, au participat astăzi, 22 mai a.c., la Palatul Republicii, la deschiderea Forumului de afaceri moldo-ceh.

În discursul rostit în fața celor 200 de oameni de afaceri prezenți la eveniment, președintele Nicolae Timofti și-a exprimat încrederea că raporturile economice bilaterale vor fi consolidate și aprofundate în perioada următoare.

„În 2013, volumul schimburilor comerciale dintre țările noastre s-a ridicat la 95 de milioane de dolari. Republica Cehă este unul dintre cei mai mari importatori din țările Uniunii Europene a vinurilor moldovenești. Țin să exprim gratitudine și să menționez că apreciem înalt interesul pentru vinurile noastre, în condițiile în care, în ultimii ani, din motive cunoscute, a trebuit să reorientăm exporturile de vinuri către alte piețe”, a spus Nicolae Timofti.

Șeful statului a pledat pentru stabilirea unor parteneriate cu investitorii cehi, precizând că autoritățile moldovenești sunt determinate să ofere toată protecția necesară investițiilor străine.

În cuvântul său de salut, președintele Republicii Cehe, Miloš Zeman, a sugerat autorităților de la Chișinău să creeze cadrul legislativ favorabil pentru atragerea investitorilor străini. Șeful statului ceh a opinat că în prezent există condiții optime pentru dezvoltarea colaborării bilaterale în domeniile energetic, transporturilor, logisticii și dezvoltării infrastructurii.

Evenimentul, la care participă 33 de firme din Cehia și 120 de companii din țara noastră, este organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie pentru țările CSI și Confederația industrială din Cehia, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus