Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-22/ciolo-ue-va-acorda-120-de-milioane-de-euro-republicii-moldova-p-na-in-2020-pentru-agricultura-i-dezv-34992.html
Data: May 22, 2014 (10:58)

Cioloș: UE va acorda 120 de milioane de euro Republicii Moldova până în 2020 pentru agricultură și dezvoltare rurală

Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldova 120 de milioane de euro pentru agricultură și dezvoltare rurală, în cadrul programului ENPARD, în perioada 2014-2020, a declarat joi la Chișinău comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș, în cadrul unei întrevederi cu un grup de primari.

Cioloș a precizat că acest sprijin financiar va susține competitivitatea agriculturii Republicii Moldova după semnarea Acordului de liber-schimb. 'Prima tranșă de finanțare, în valoare de 64 de milioane de euro, va fi aprobată de Comisie până în luna iulie', a precizat Dacian Cioloș.

În același context, el a arătat că Acordul de liber-schimb dintre Republica Moldova și UE, care urmează să fie semnat la 27 iunie, este favorabil producătorilor moldoveni.

Acordul permite liberalizarea pieței europene, cu excepția unor produse pentru care au fost stabilite anumite cote care depășesc exporturile moldovenești. Mai mult, comisarul european a arătat că în urma unei solicitări a premierului Iurie Leancă, Comisia Europeană a luat decizia de a dubla cotele respective, în contextul în care Chișinăul este îngrijorat că Federația Rusă ar putea introduce noi interdicții pentru produsele moldovenești, scrie Agerpres.