Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-21/rom-nia-va-organiza-in-republica-moldova-opt-sec-ii-de-votare-pentru-europarlamentare-34965.html
Data: May 21, 2014 (12:15)

România va organiza în Republica Moldova opt secții de votare pentru europarlamentare

Ministerul Afacerilor Externe al României a decis să organizeze opt secții de votare în Republica Moldova pentru alegerile din Parlamentul European care se vor desfășura duminică, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca.

Patru din cele opt secții vor funcționa la Chișinău, dintre care două la secția consulară, una la sediul Ambasadei și una la sediul Institutului Cultural Român 'Mihai Eminescu'. Alte două secții vor fi deschise la Consulatul General de la Bălți (Nord), una la Consulatul General de la Cahul (Sud) și alta la Biroul Consular de la Ungheni (Vest).

Marius Lazurca a atenționat că pot participa la vot toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani și dețin acte de identitate valabile. De asemenea, el a îndemnat alegătorii să evite să se prezinte la scrutin în ultimele ore de desfășurare a acestuia pentru a evita cozile.

'Ambasada a făcut eforturi meritorii, îmi vine să spun, pentru a veni în sprijinul cetățenilor noștri care își doresc să voteze', a declarat Marius Lazurca, arătând că a fost creată și o adresă specială electronică europarlamentare2014@ambasadaromaniei.md, a fost înființat un număr telefonic special unde pot fi obținute informațiile necesare și a fost organizată o campanie de informare.

Marius Lazurca le-a mulțumit autorităților de la Chișinău, inclusiv poliției, pentru că au permis desfășurarea alegerilor și s-au angajat să ofere sprijinul necesar, scrie Agerpres.