Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-21/natalia-gherman-a-avut-o-intrevedere-cu-reprezentantul-special-al-ucrainei-in-reglementarea-conflict-34986.html
Data: May 21, 2014 (18:55)

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Ucrainei în reglementarea conflictului transnistrean, Andrei Veselovski

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 21 mai 2014, o întrevedere cu Reprezentantul Special al Ucrainei în reglementarea conflictului transnistrean, Andrei Veselovski.
 
În cadrul întrevederii au fost abordate diverse subiecte de pe agenda bilaterală moldo-ucraineană, situaţia actuală în procesul de negocieri în formatul 5+2,  precum şi cooperarea în procesul de integrare europeană.

O atenţie deosebită a fost acordată interacţiunii între Chişinău şi Tiraspol  în contextul creării Zonei de Comerţ Liber Aprofundată şi Cuprinzătoare RM-UE. De asemenea, cei doi oficiali au remarcat efectul benefic al aprofundării relaţiilor ambelor state cu UE şi au menţionat necesitatea asigurării accesului companiilor din regiunea transnistreană la noile oportunităţi comerciale. Diplomatul ucrainean a exprimat sprijinul ţării sale pentru promovarea dialogului între cele două maluri ale Nistrului pe problematica dată.
 
Potrivit MAEIE, un alt subiect pe agenda discuţiilor a fost situaţia politică din Ucraina, în special pregătirile pentru alegerile prezidenţiale din 25 mai 2014. Ministrul Natalia Gherman a exprimat speranţa că scrutinul se va desfăşura într-o atmosferă calmă şi va contribui la depăşirii crizei social-politice din ţara vecină. Şefa diplomaţiei de la Chişinău a reiterat sprijinul plenar al Republicii Moldova pentru unitatea, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.