Trimite e-mail | Printeaza
IT
20.05.2014

Hamadoun Touré: Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor va continua să sprijine dezvoltarea sectorului TIC în Republica Moldova

Hamadoun Touré: Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor va continua să sprijine dezvoltarea sectorului TIC în Republica Moldova

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul general al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, Hamadoun Touré.

Oficialii au abordat subiecte privind dezvoltarea sectorului tehnologiilor informaționale și de comunicații în Republica Moldova, referindu-se în special la importanța ajustării legislației naționale în conformitate cu standardele și bunele practici internaționale.

Interlocutorii s-au referit la rolul investițiilor în sectorul TIC pentru creșterea performanţei economice a tuturor sectoarelor. Potrivit Președintelui Parlamentului, semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană va facilita crearea unor condiții adiționale pentru menținerea performanței în sectorul TIC, inclusiv atragerea de investiții externe.

Igor Corman a salutat organizarea la Chișinău, în perioada 20-22 mai a.c., a Forumului regional UIT pentru CSI și Europa „Utilizarea partajată a infrastructurii comunicațiilor electronice ca instrument de promovare a dezvoltării rețelelor în bandă largă”. În opinia șefului Legislativului, asemenea evenimente contribuie la o mai bună înțelegere a modelelor de dezvoltare a țărilor din regiune, fiind încurajat dialogul și schimbul de experiență. „Atunci când împărtășim informația, experiența, toți au de câștigat”, a adăugat Hamadoun Touré.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, secretarul general al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor a relevat importanța sectorului TIC pentru edificarea unei lumi bazate pe cunoaștere, prin crearea și partajarea rapidă a informației.

„Bogăția unei țări rezidă în capitalul uman, iar Republica Moldova are tineri talentați, cu potențial mare”, a remarcat oficialul, menționând că Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor va continua să sprijine dezvoltarea sectorului TIC în țara noastră.

Hamadoun Touré este din 2007 Secretar General al UIT, organizație a cărei misiune este unificarea lumii prin utilizarea potenţialului tehnologiilor informaţionale şi de comunicaţii. UIT include 193 de ţări. Republica Moldova este parte la această structură din octombrie 1992.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus