Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.05.2014

Mircea Geoană: Este un moment crucial să ajutăm Republica Moldova cu proiecte concrete pentru a se dezvolta economic și social

Mircea Geoană: Este un moment crucial să ajutăm Republica Moldova cu proiecte concrete pentru a se dezvolta economic și social

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a întâlnit astăzi cu senatorul român, Înaltul Reprezentant al Guvernului României pentru Proiecte Economice, Strategice și Diplomație Publică, Mircea Geoană. Oficialii au discutat subiecte privind modalitățile de stimulare a unui răspuns coordonat din punct de vedere economic și investișional al principalilor donatori și investitori internaționali pentru economia Republicii Moldova.
 
Părțile au vorbit și despre proiectele comune de cooperare transfrontalieră, de interconectare a sistemelor energetice și de acces pe piața europeană, precum și despre evoluțiile din regiune, dar, în mod special, despre agenda europeană a țării noastre.
 
Iurie Leancă a menționat că R. Moldova își va continua ferm drumul spre Uniunea Europeană, astfel încât oamenii să aibă locuri de muncă bine plătite, acces la apă curată și la drumuri bune, precum și studii de calitate.
 
La rândul său, Mircea Geoană a declarat că România va continua să sprijine Republica Moldova cu proiecte concrete, viabile, care să le arate cetățenilor moldoveni că parcursul european este unul generator de prosperitate și de noi oportunități.
 
Mircea Geoană se află astăzi într-o vizită de lucru la Chișinău, ca urmare a întâlnirii Prim-miniștrilor Republicii Moldova și României, pe 29 aprilie, imediat după ce au fost ridicate vizele Schengen pentru cetățenii moldoveni, precum și în contextul semnării la 27 iunie 2014 a Acordului de Asociare a țării noastre la Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus