Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-19/china-gezhouba-group-corporation-planifica-sa-realizeze-mai-multe-proiecte-investitzionale-majore-in-34940.html
Data: May 19, 2014 (20:15)

China Gezhouba Group Corporation planifică să realizeze mai multe proiecte investiţionale majore în Republica Moldova

Posibilitatea realizării unor noi proiecte de infrastructură în ţara noastră, cu atragerea investiţiilor chineze, a fost discutată astăzi de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari cu reprezentanţii companiei chineze, China Gezhouba Group Corporation (CGGC), potrivit Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

„Sîntem extrem de interesaţi de atragerea investiţiilor pentru realizarea proiectelor de infrastructură. Este important că există interes şi din partea investitorilor faţă de aceste domenii strategice pentru ţara noastră. Sperăm că în timpul apropiat să putem veni şi cu proiecte concrete”, a declarat Vasile Botnari.

Totodată, vicedirectorul Departamentului de business internaţional al corporaţiei, Gao Ye, a exprimat intenţia China Gezhouba Group de a se implica în realizarea proiectelor investiţionale majore în Republica Moldova.

Părţile au discutat despre posibilitatea dezvoltării în parteneriat a unor proiecte comune în domeniul reabilitării drumurilor, al infrastructurii feroviare, modernizării materialului rulant de la Calea Ferată, construirea centrelor logistice multimodale etc.