Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.05.2014

Prima Doamnă a Poloniei, Anna Komorowska, efectuează o vizită de trei zile în Republica Moldova

Prima Doamnă a Poloniei, Anna Komorowska, efectuează o vizită de trei zile în Republica Moldova

Prima Doamnă a Poloniei, Anna Komorowska, efectuează o vizită de trei zile în Republica Moldova, în perioada 15-17 mai a.c., la invitaţia Primei Doamne a Republicii Moldova, Margareta Timofti.

Primele Doamne a Poloniei și a Republicii Moldova au avut astăzi, 16 mai a.c., la Reședința prezidențială, o întrevedere în cadrul căreia au discutat despre consolidarea parteneriatului moldo-polon, prin realizarea unor proiecte economice, culturale și sociale.

Anna Komarowska și Margareta Timofti au vizitat Liceul Teoretic „Nicolai Gogol” din capitală, unde 150 de elevi frecventează clasele cu predare în limba poloneză. Liceenii au prezentat pentru oaspeți un program artistic variat, din repertoriu făcând parte cântece în limbile română, poloneză și rusă.

„Sunt bucuroasă să află că la Chișinău elevii studiază limba poloneză. Guvernul polonez oferă anual burse pentru tinerii care doresc să facă studii în universitățile din țară. Vă îndemn să profitați de această oportunitate”, s-a adresat liceenilor doamna Anna Komorowska.

În după-amiaza acestei zile, Primele Doamne a Poloniei și a Republicii Moldova au participat la inaugurarea Secției de reumatologie a Institutului Mamei și Copilului din capitală, renovată și reutilată cu sprijinul financiar al Guvernului polonez. Directorul instituției, Ștefan Gațcan, a informat-o pe doamna Anna Komorowska despre alte cinci proiecte, în valoare de 150.000 de euro, finanțate de partea polonă, precum și despre programul schimburilor de experiență între medicii moldoveni și cei polonezi. „În curând 20 de specialiști moldoveni vor pleca la stagiu la Institutul Mamei și Copilului din orașul polonez Lodz”, a spus Ștefan Gațcan.

Margareta Timofti a adus mulțumiri autorităților de la Varșovia pentru asistența financiară și logistică acordată Republicii Moldova în procesul de modernizare a țării. „Solidaritatea manifestată de partenerii noștri occidentali oferă bunăstare cetățenilor țării”, a spus Prima Doamnă a Republicii Moldova.

Agenda a cuprins și vizitarea Catedralei „Nașterea Domnului”, Diecezei Romano-Catolice și Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, însoțit de Prima Doamnă, Margareta Timofti, a efectuat o vizită oficială în Polonia în perioada 14 – 15 aprilie a.c.

Președintele Republicii Polone, Bronislaw Komorowski, a vizitat Republica Moldova în decembrie 2013, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus