Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.05.2014

Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană vor avea o reuniune joi, 15 mai 2014, la Bruxelles

Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană vor avea o reuniune joi, 15 mai 2014, la Bruxelles

În cadrul reuniunii de la Bruxelles, Prim-ministrul Iurie Leancă și Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vor discuta despre agenda europeană a Republicii Moldova, pregătirile pentru semnarea Acordului de Asociere RM - UE și a Acordului de Liber Schimb. De asemenea, vor fi purtate discuții despre stadiul realizării reformelor și eforturile Republicii Moldova pentru a-și diversifica sursele energetice.

Din delegația Republicii Moldova la Bruxelles fac parte viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, ministrul Justiției, Oleg Efrim, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, și ministrul Finanțelor, Anatol Arapu.

La reuniune vor participa Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș, Comisarul pentru Extindere și Politică de Vecinătate, Stefan Fule, Comisarul european pentru Comerț, Karel De Gucht. Totodată, la discuții vor lua parte  Kristalina Georgieva, Comisar european pentru Cooperare Internaţională, Ajutor Umanitar şi Gestionarea Crizelor,  Tonio Borg, Comisar european pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor, precum și Maria Damanaki, Comisar european pentru Afaceri Maritime și Pescuit.

Reuniunea va fi urmată de o conferință de presă comună a Premierului Iurie Leancă și a Președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus