Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.05.2014

Donald Tusk către Iurie Leancă: Polonia va continua să fie avocatul integrării europene a Republicii Moldova

 Donald Tusk către Iurie Leancă: Polonia va continua să fie avocatul integrării europene a Republicii Moldova

Prim-ministrul Iurie Leancă a fost primit cu onoruri la Reședința oficială a omologului său polonez, Donald Tusk. Cei doi șefi de Guvern au discutat despre modul în care Polonia poate ajuta Republica Moldova până la semnarea Acordului de Asociere și, ulterior, în parcursul său european, dar și despre evoluțiile din Ucraina. Totodată, părțile au menționat că intensitatea relațiilor cu Polonia este în creștere permanentă.

După întrevedere, Iurie Leancă și Donald Tusk au susținut o conferință de presă, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

„Polonia va continua să fie avocatul integrării europene a Republicii Moldova. Felicitari pentrut tot ceea ce ați reușit să realizați, dle Prim-ministru Iurie Leancă.", a spus Premierul polonez.

Donald Tusk a apreciat poziția rezonabilă și echilibrată a țării noastre față de evenimentele din Ucraina, precum și felul în care Republica Moldova își propune să diminueze efectele crizei.

În acest context, Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a spus că această criză ține nu doar de securitate, ci are impact și asupra situației economice nu doar din țara noastră, dar și din alte state. „Sper că rațiunea va triumfa, că mecanismele internaționale vor fi folosite pentru depășirea crizei din Ucraina", a subliniat Prim-ministrul moldovean.

Totodată, șeful Guvernului de la Chișinău a menționat că țara noastră trece și prin momente frumoase. „Trăim momente foarte și foarte pozitive - eliminarea vizelor, semnarea Acordului de Asociere, inclusive al celui de Liber Schimb - o nouă etapă în dezvoltarea Republicii Moldova. Ca să ajungem în această etapă, rolul Poloniei a fost unul enorm", a declarat Iurie Leancă.

Premierul moldovean i-a mulțumit omologului său polonez că e alături de țara noastră pentru căutarea unor răspunsuri la problemele cu care se confruntă Moldova.

Ultima oară, Donald Tusk s-a aflat în vizită la Chișinău în luna martie, iar Iurie Leancă a efectuat o vizită în Varșovia, în toamna anului trecut.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus