Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.05.2014

Statele Baltice şi Nordice susţin integrarea europeană a Republicii Moldova

Statele Baltice şi Nordice susţin integrarea europeană a Republicii Moldova

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întâlnire cu participanţii la Summitul președinților de Parlamente din Statele Baltice şi Nordice (NB-8), care se desfăşoară în premieră la Chişinău.
 
Prim-ministrul a salutat prezenţa înalţilor oaspeţi în Republica Moldova, menţionând că această reuniune este un prilej de a cunoaşte mai bine situaţia din regiune şi a discutat despre oportunităţile de extindere a cooperării Republicii Moldova cu statele Baltice şi Nordice în plan bilateral şi în cadrul organizaţiilor internaţionale.
 
Şeful Guvernului de la Chişinău a trecut în revistă măsurile întreprinse în vederea promovării reformelor, dezvoltării economice durabile, îmbunătăţirii climatului investiţional şi sporirii calităţii vieţii oamenilor. Iurie Leancă a exprimat gratitudine Ţărilor Baltice şi Nordice pentru sprijinul acordat Chişinăului în realizarea obiectivelor stabilite şi a reiterat că prioritatea numărul unu a Republicii Moldova este integrarea în Uniunea Europeană.
 
În context, Premierul a menţionat că Republica Moldova are nevoie de o perspectivă clară privind aderarea la Uniunea Europeană.
 
La rândul lor, preşedinţii Parlamentelor din Statele Baltice şi Nordice au apreciat rezultatele ţării noastre în cadrul Parteneriatului Estic şi s-au pronunţat pentru avansarea Republicii Moldova pe calea integrării în comunitatea europeană.
 
Părţile au abordat un spectru larg de subiecte, referindu-se şi la provocările cu care se confruntă Republica Moldova în contextul situaţiei regionale, dar şi privind modalităţile de acordare a asistenţei din partea partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova în vederea depăşirii problemelor.
 
Summitul are loc la Chişinău, în perioada 12-14 mai 2014, cu participarea preşedinţilor de Parlamente din Estonia, Letonia, Lituania, Suedia, Finlanda, Danemarca şi Norvegia, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus