Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.05.2014

Vecepreşedinta Bundestagului: Germania este un susţinător ferm al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană

Vecepreşedinta Bundestagului: Germania este un susţinător ferm al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană

Vecepreşedinta Bundestagului Germaniei, Ulla Schmidt, a avut o întrevedere cu Prim-ministrul Iurie Leancă. Oficialii au discutat despre relaţiile moldo-germane, agenda europeană a Republicii Moldova şi situaţia regională. Părţile au menţionat importanţa intensificării relaţiilor dintre Republica Moldova şi Germania, referindu-se în special la activitatea investiţională şi realizarea proiectelor economice comune.

Premierul Iurie Leancă a apreciat vizita vicepreşedintei Bundestagului drept un semnal de încurajare şi susţinere a Republicii Moldova şi a exprimat gratitudine pentru sprijinul constant al Germaniei acordat ţării noastre în diverse domenii.

De asemenea, Iurie Leancă a reiterat determinarea fermă a Moldovei de a avansa pe calea integrării europene şi a subliniat importanţa susţinerii partenerilor internaţionali în acest proces.

„Avem nevoie de un răspuns ferm din partea Berlinului şi a altor capitale europene privind perspectiva clară de integrare europeană a Republicii Moldova”, a precizat Prim-ministrul.

La rândul său, Ulla Schmidt a menţionat că ţara sa pledează pentru libertatea statelor de a-şi aleage de sine stătător calea de dezvoltare şi a declarat că Germania va susţine plenar decizia Republicii Moldova privind integrarea în UE.

„Considerăm că politicile de vecinătate, Parteneriatul Estic, Acordul de Liber Schimb şi Acordul de Asociere sunt decizii corecte ale Uniunii Europene, iar vizitele oficialilor germani de nivel înalt în Republica Moldova denotă sprijinul pentru parcursul european al Moldovei”, a spus Ulla Schmidt.

Vecepreşedinta Bundestagului german, Ulla Schmidt, se află într-o vizită de trei zile în Republica Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus