Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.05.2014

Guvernul Poloniei va acorda Republicii Moldova un credit în sumă de 100 de milioane de euro pentru o perioadă de 25 de ani

Guvernul Poloniei va acorda Republicii Moldova un credit în sumă de 100 de milioane de euro pentru o perioadă de 25 de ani

Acordul privind modernizarea sectorului animalier al Republicii Moldova urmează să fie semnat miercuri, 14 mai 2014, în cadrul vizitei oficiale a Prim-ministrului Iurie Leancă la Varșovia. Șeful Guvernului va fi însoțit de un grup de miniștri pentru a participa la Reuniunea anuală a Bordului de Guvernatori al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Semnarea acordului a fost aprobată astăzi de membrii Cabinetului de miniștri, care s-au reunit în ședința Executivului. Documentul prevede obținerea unui credit de asistență în condiții favorabile.

Acordul va permite restructurarea și modernizarea agriculturii, în special a fermelor specializate în producția de produse agricole tradiționale (lapte, carne), precum și a altor produse agricole competitive. De asemenea, această asistență va permite investiții în tehnologii moderne pentru procesarea produselor agroalimentare.

Acordul va contribui la asigurarea punerii în aplicare a prevederilor Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Astfel, Guvernul Poloniei va acorda Republicii Moldova un credit în sumă de 100 de milioane de euro pentru o perioadă de 25 de ani, cu rata anuală de 0,15% și o perioadă de graţie de cinci ani.

Despre acest acord au anunțat, la sfârșitul lunii martie, Prim-ministrul Iurie Leancă și omologul său polonez, Donald Tusk, care s-a aflat atunci într-o vizită oficială la Chișinău, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus