Trimite e-mail | Printeaza
Social
12.05.2014

Deputații din Comisia protecție socială, sănătate și familie studiază experiența Cehiei în domeniul asistenței sociale

Deputații din Comisia protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului Republicii Moldova efectuează o vizită de lucru în Republica Cehă, în perioada 11-14 mai 2014.

Din componența delegației fac parte deputații Vladimir Hotineanu, Președintele comisiei, Galina Balmoș, Vicepreședinte, Valentina Stratan și Gheorghe Brega, membri ai comisiei respective.

Parlamentarii moldoveni se vor familiariza cu experiența Cehiei în domeniul asistenței sociale, a politicilor și strategiilor de protecție socială, vor prelua bunele practici pentru armonizarea cadrului legislativ în domeniul asistenţei sociale și protecţiei familiei la standardele europene.

Potrivit programului, delegația Parlamentului Republicii Moldova va avea întrevederi cu vicepreședinții Camerei Deputaților, Jan Bartošek și Vojtěch Filip, Vicepreședintele Senatului, Přemysl Sobotka, Președintele Comisiei pentru politici sociale a Camerei Deputaților, Jaroslav Zavadil, Președintele Grupului interparlamentar de prietenie Republica Cehă – Europa de Sud-Est, Stanislav Polčák. Deputații moldoveni vor mai purta discuții cu parlamentarii din Comisia pentru politici sociale și pentru protecția sănătății a Camerei Deputaților.

Vizita mai include întrevederi cu Viceministrul Sănătății, Josef Vymazal și cu Directorul adjunct al Administrației Securității Sociale Cehe, Karel Chod. Delegația Parlamentului Republicii Moldova va vizita Institutul oncologic Masaryk din orașul Brno.  

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, vizita deputaților din Comisia protecție socială, sănătate și familie are loc la invitația Vicepreședintelui Comisiei pentru politici sociale a Camerei Deputaților de la Praga, Miroslav Opálka, care a vizitat țara noastră în perioada 20-23 mai 2013.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus