Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-12/delega-ia-parlamentului-republicii-moldova-participa-la-sesiunea-plenara-a-apcemn-34795.html
Data: May 12, 2014 (11:14)

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la Sesiunea plenară a APCEMN

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la cea de-a 43-a Sesiune plenară a APCEMN. Reuniunea are loc în perioada 12-14 mai 2014, la Atena.

La lucrările sesiunii participă deputații Iurie Bolboceanu, Nae-Simion Pleșca, Valeriu Munteanu, Gheorghe Focșa.

În deschiderea reuniunii, parlamentarii vor fi salutați de Președintele Parlamentului Greciei, Evangelos-Vasileios Meimarakis, Președintele APCEMN și de Ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei, Kristian Vigenin, Președintele OCEMN.

Dezbaterile din cadrul sesiunii plenare vor avea subiectul ”De la criză spre restabilire: edificarea de noi căi către creștere economică, creare de locuri noi de muncă și coeziune socială în Regiunea OCEMN”. Șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră, Iurie Bolboceanu va rosti un discurs în cadrul ședinței în plen la subiectul respectiv.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului,  în cadrul sesiunii vor fi discutate proiectele rapoartelor și a recomandărilor APCEMN privind șomajul printre tineri și politicile de reducere a acestui fenomen, implementarea noilor tehnologii în arhitectură și construcții, rolul administrației publice locale în cooperarea regională între statele membre ale Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră. Pe parcursul reuniunii vor avea loc ședințele Biroului Adunării și ale Comisiei Permanente. De asemenea, se vor desfășura alegerile pentru funcția de Secretar general al APCEMN.