Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.05.2014

Vicepreședinta Bundestagului german, Ulla Schmidt va vizita, pentru prima dată, Republica Moldova

Vicepreședinta Bundestagului german, Ulla Schmidt va vizita, pentru prima dată, Republica Moldova

Vicepreședinta Bundestagului Germaniei, Ulla Schmidt va vizita Republica Moldova în perioada 10-13 mai 2014, la invitația Președintelui Parlamentului Igor Corman. 

Programul vizitei include întrevederi cu Președintele Parlamentului Igor Corman, Prim-ministrul Iurie Leancă, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman. Vicepreședinta Bundestagului german va mai purta discuții cu Vicepreședinta Parlamentului Liliana Palihovici și cu Președintele Fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat, Marian Lupu.

Igor Corman și Ulla Schmidt vor participa sâmbătă, 10 mai 2014, la ceremonia de dezvelire a bustului lui Karl Schmidt, fost primar de origine germană al municipiului Chișinău. Luni, 12 mai, cei doi oficiali vor susține un briefing comun de presă.

La Chișinău, Vicepreședinta Bundestagului german, Ulla Schmidt va participa la  activitățile organizate în cadrul săptămânii moldo-germane, inclusiv la inaugurarea expoziției „Urme germane în Moldova, 1814-2014. Tradiție și modernizare” la Muzeul Național de Artă al Moldovei și la premiera filmului „Acasă în Marienfeld”.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, Ulla Schmidt va vizita pentru prima dată Republica Moldova. Invitația a fost adresată oficialului german de către Igor Corman în cadrul vizitei efectuate de Președintele Parlamentului la Berlin în perioada 11-12 noiembrie 2013. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus