Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-10/secretarul-general-adjunct-al-nato-va-efectua-o-vizita-in-republica-moldova-34790.html
Data: May 10, 2014 (20:43)

Secretarul General adjunct al NATO va efectua o vizită în Republica Moldova

Secretarul General adjunct al NATO, Alexander Vershbow, va efectua, în perioada 12-14 mai, o vizită în Republica Moldova. Oficialul va avea întrevederi cu președintele țării, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Igor Corman, prim-ministrul Iurie Leancă, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, ministrul Apărării, Valeriu Troenco, și guvernatorul UTA Găgăuzia, Mihail Formuzal. În cadrul întrevederilor vor fi discutate diverse aspecte ale cooperării bilaterale în cadrul Planului Individual de Acțiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova-NATO, potrivit unui comunicat difuzat sâmbătă de diplomația de la Chișinău.
 
De asemenea, oficialul Alianței Nord-Atlantice va ține o prelegere la Universitatea de Stat din Moldova și va participa la conferința cu genericul 'Parteneriatele NATO: realizări și perspective', organizată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Centrul de Informare și Documentare privind NATO de la Chișinău.

Vizita oficialului NATO la Chișinău coincide cu cea a vicepreședintelui Bundestag-ului german Ulla Schmidt, dar și cu cea a președintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, preconizată pentru 13 mai.

În ultima lună, Republica Moldova a primit mai mulți oficiali occidentali printre care miniștrii de externe ai unor state precum Germania, Franța, Marea Britanie, Canada, precum și senatori și alți oficiali americani, în contextul crizei din Ucraina și al procesului de apropiere a Republicii Moldova de UE. Pe de altă parte, o vizită a ministrului rus de externe Serghei Lavrov, preconizată pentru luna aprilie, nu a avut loc, scrie Agerpres.