Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.05.2014

Iurie Leancă: Ziua Europei în acest an este cu totul deosebită, deoarece avem regim fără vize, iar in luna iunie vom semna Acordul de Asociere

Iurie Leancă: Ziua Europei în acest an este cu totul deosebită, deoarece avem regim fără vize, iar in luna iunie vom semna Acordul de Asociere

Acțiunile dedicate Zilei Europei au început la Chișinău cu arborarea Drapelului de Stat al Republicii Moldova şi a Drapelului Uniunii Europene în faţa clădirii Guvernului.
 
La eveniment a participat Prim-ministrul Iurie Leancă alături de şeful statului Nicolae Timofti, preşedintele Parlamentului, Igor Corman,  șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, ambasadori ai statelor europene la Chişinău, membri ai Cabinetului de miniștri și deputați.
 
După ceremonie, Iurie Leancă a vizitat Orăşelul European, din Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde au fost prezentate diverse proiecte finanțate de UE, care sunt puse în aplicare în ţara noastră. Premierul a discutat cu cetățenii şi ambasadorii veniţi la eveniment şi  a făcut poze, apoi a gustat din bucatele tradiționale ale statelor europene.
 
Șeful Executivului a menționat că Ziua Europei în acest an are o semnificație deosebită, odată cu scoaterea vizelor pentru spaţiul Schengen.
 
„Este o zi importantă, frumoasă, inaugurarea drapelului Republicii Moldova și al Uniunii Europene m-a mișcat profund. Mi-am imaginat pentru o secundă că iată arborăm drapelele cu ocazia aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Este o ocazie foarte bună să mai vedem cu ce ne va bucura fiecare ambasadă a țărilor membre ale Uniunii Europene, să vedem aceste proiecte susținute de UE și care totodată să explice concetățenilor  noștri care sunt avantajele Uniunii Europene”, a declarat Iurie Leancă.
 
Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, a adresat un mesaj în limba română: „Astăzi celebrăm Ziua Europei pentru a marca începutul procesului de integrare europeană, care a adus pace și prosperitate continentului european.  Republica Moldova s-a angajat în acest proces de integrare, iar luna viitoare vom vedea semnarea Acordului de Asociere între țara voastră și Uniunea Europeană”.

Ziua Europei va fi sărbătorită și la Comrat pe data de 17 mai.

De asemenea, Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova organizează Festivalul Filmului European, care se va desfăşura în perioada 11 - 16 mai, la Chișinău, în cadrul Cinematografului Gaudeamus, în cadrul căruia vor fi difuzate 14 filme. Evenimentele sunt organizate de Delegaţia UE în Republica Moldova în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova și Primăriile de la Chişinău şi Comrat, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus