Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-08/pre-edintele-nicolae-timofti-a-avut-o-intrevedere-cu-pre-edintele-senatului-rom-niei-calin-popescuta-34769.html
Data: May 8, 2014 (20:23)

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit astăzi, 8 mai a.c., la Reședința prezidențială, pe președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu.

În timpul întrevederii a fost discutat parcursul imediat de integrare europeană al Republicii Moldova, și anume semnarea apropiată de către țara noastră a Acordului de Asociere, inclusiv Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, cu Uniunea Europeană. În acest context, Călin Popescu-Tăriceanu a dat asigurări că România rămâne un susținător fără rezerve al cauzei europene a Republicii Moldova și că țara sa va juca un rol activ în procesele de după semnarea Acordului de Asociere, prin demersuri politice și diplomatice la nivelul Uniunii Europene.

Nicolae Timofti și Călin Popescu-Tăriceanu au analizat stadiul de implementare a proiectelor comune economice, sociale și culturale, și au convenit să fie identificate în mod dinamic noi zone de cooperare, în interesul cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului. Președintele Timofti s-a arătat interesat, între altele, de amplificarea colaborării în domeniul mass-media.

Interlocutorii au făcut un schimb de păreri și despre ultimele evenimente din Ucraina.