Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.05.2014

Secretarul General al MAEIE, Mihai Căpăţînă, a efectuat o vizită în Polonia

Secretarul General al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Mihai Căpăţînă, a efectuat, în perioada 5-7 mai 2014, o vizită de lucru în Republica Polonă, la invitaţia omologului polonez, Mirosław Gajewski, director general al serviciului extern al MAE al Poloniei.

Agenda discuţiilor a vizat, în particular, aspecte de interes comun referitoare la activitatea ministerelor de Externe, interacţiunea cu diaspora, precum şi activitatea Consulatelor Onorifice.

În contextul vizitei în Polonia, Secretarul General a participat la deschiderea Consulatului Onorific al Republicii Moldova de la Bialystok. Totodată, oficialul moldovean a avut întrevederi cu Consulii Onorifici ai R. Moldova din Torun şi Lodz, în cadrul cărora au discutat despre planurile de activitate ale acestora.

Potrivit MAEIE, diplomatul moldovean a avut mai multe întrevederi cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, printre care voievodul de Lodz, Jolanta Chelminska, şi voievodul regiunii Podlaskie, Maciej Zywno. În cadrul întrevederilor au fost abordate diverse aspecte ale cooperării R. Moldova cu regiunile menţionate, precum şi examinate oportunităţile de extindere a cooperării în domenii sectoriale, pentru preluarea celor mai bune practici poloneze.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus