Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-07/primul-oficiu-teritorial-de-informare-al-parlamentului-va-fi-deschis-la-comrat-34717.html
Data: May 7, 2014 (10:06)

Primul oficiu teritorial de informare al Parlamentului va fi deschis la Comrat

Primul oficiu teritorial de informare al Parlamentului va fi deschis joi, 8 mai 2014, la Comrat. La ceremonia de inaugurare vor participa Președintele Parlamentului Igor Corman, Președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Cemil Çiçek, Președintele Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Dumitru Constantinov, Coordonatorul Rezident al ONU și Reprezentantul Permanent al Programului Națiunilor Unite (PNUD) în Republica Moldova, Nicola Harrington-Buhay, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman. Oficialii vor adresa mesaje de salut participanților la eveniment.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, primii vizitatori ai Oficiului de informare vor avea posibilitatea de a face fotografii cu delegația oficială și vor primi în dar suvenire cu logo-ul Parlamentului.

Până la sfârșitul acestui an, vor mai fi deschise oficii teritoriale de informare ale Parlamentului (OTIP) la Edineț, Orhei și Leova. Începând din iulie 2016, Parlamentul își propune să extindă rețeaua de oficii la nivel național.

Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului reprezintă oficii regionale de informare menite să faciliteze comunicarea Parlamentului cu cetățenii, să contribuie la adoptarea unor decizii bazate pe interesele electoratului, precum și să asigure un dialog mai strâns cu societatea civilă. OTIP-urile își propun să îi ajute pe cetățeni să înțeleagă în ce constă activitatea Parlamentului și să sporească încrederea oamenilor în instituția legislativă. În cadrul oficiilor vor fi organizate sistematic întâlniri ale deputaților cu alegătorii din regiune, vor fi furnizate informații cu privire la activitatea Parlamentului, modificările la legislație și politicile implementate, proiectele de dezvoltare regională și integrarea europeană, vor fi organizate conferinţe şi expoziţii.

Programul-pilot de creare a oficiilor de informare a fost elaborat în cadrul proiectului PNUD „Suport pentru dezvoltarea Parlamentului Republicii Moldova” pentru a stabili o mai bună interacțiune între deputați și societatea civilă.