Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.05.2014

Călin Popescu-Tăriceanu: Parlamentul României va fi prima instituție care va ratifica Acordul de Asociere al țării noastre la UE

Călin Popescu-Tăriceanu: Parlamentul României va fi prima instituție care va ratifica Acordul de Asociere al țării noastre la UE

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman a discutat astăzi cu Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu despre intensificarea cooperării moldo-române prin proiecte concrete menite să susțină dezvoltarea țării noastre în procesul de integrare europeană.

Igor Corman a exprimat gratitudine pentru sprijinul constant oferit de România Republicii Moldova pe calea integrării europene. Potrivit Președintelui Parlamentului, țara noastră mizează pe experiența țării vecine în valorificarea oportunităților care se vor deschide odată cu semnarea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană. „Avem rezerve nevalorificate în accesarea fondurilor europene împreună și contăm pe experiența României pentru exploatarea acestui potențial enorm”, a menționat Igor Corman.

Oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea proiectelor bilaterale, în special, cele ce țin de interconexiunea energetică, reconstruirea podurilor peste Prut – la Ungheni și Leova, modernizarea grădinițelor din Republica Moldova. În context, Președintele Senatului României a menționat că „Strategia Dunării”, care este un model de cooperare regională, axat pe dezvoltarea economică şi socială a macro-regiunii dunărene, reprezintă o altă oportunitate de a extinde colaborarea dintre cele două țări.

Igor Corman și Călin Popescu-Tăriceanu au mai discutat în cadrul întrevederii despre evoluțiile din regiune și impactul situației din Ucraina asupra Republicii Moldova.

Președintele Senatului României a declarat că statul român își reconfirmă susținerea totală în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, menționând că Parlamentul României va fi prima instituție care va ratifica Acordul de Asociere al țării noastre la UE. Totodată, oficialul român a subliniat importanța consolidării cooperării dintre cele două state prin intermediul unor proiecte comune în domeniul energetic și infrastructurii, care pot duce la creștere economică.

„Republica Moldova merită felicitată pentru modul remarcabil în care a făcut progrese în ultima perioadă și a dovedit că este o țară cu care UE dorește să se apropie”,  a declarat Președintele Senatului României.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, la întrevedere au mai participat deputații Valeriu Streleț, Președintele Fracțiunii parlamentare a PLDM, Ion Hadârcă, Președintele Fracțiunii parlamentare a PLR și Dumitru Diacov.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus