Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.05.2014

Președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, în vizită la Chișinău și Comrat

Președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, în vizită la Chișinău și Comrat

Președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Cemil Çiçek va vizita Republica Moldova, în perioada 8-9 mai 2014, la invitația Președintelui Parlamentului Igor Corman. Este prima vizită oficială la Chișinău a unui Președinte al Legislativului Turciei în istoria relațiilor moldo-turce.

Programul vizitei include o întrevedere a Președintelui Parlamentului Igor Corman cu Președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, urmată de un briefing comun de presă. Cemil Çiçek va mai avea întrevederi cu Președintele Nicolae Timofti, Prim-ministrul Iurie Leancă, precum și cu reprezentanții comunității turce de la Chișinău.

Pe data de 8 mai, Președintele Parlamentului Igor Corman și omologul său turc vor efectua o vizită comună în UTA Găgăuzia. La Comrat, cei doi speakeri vor purta discuții cu Președintele Adunării Populare, Dumitru Constantinov, Bașcanul Mihail Formuzal, primarul orașului Nicolae Dudoglo și membrii Consiliului Municipal. Igor Corman și Cemil Çiçek vor susține o lecție publică la Universitatea de Stat din Comrat și vor participa la inaugurarea primului oficiu teritorial de informare al Parlamentului.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, din componența delegației parlamentare turce care va veni la Chișinău mai fac parte deputații Yüksel Özden, Președintele Grupului parlamentar de prietenie al Republicii Turcia cu Republica Moldova, Seyit Sertçelik, Ali Şahin, Tülay Bakir, Haluk Ahmet Gümüș, Lütfü Türkkan.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus