Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-06/cetatzenii-republicii-moldova-vor-putea-calatori-fara-vize-in-turcia-incep-nd-cu-1-iunie-34698.html
Data: May 6, 2014 (11:11)

Cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în Turcia începând cu 1 iunie

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene anunţă că au fost finalizate, de către ambele părţi, procedurile interne necesare pentru intrarea în vigoare a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia privind abolirea reciprocă a vizelor, precum şi a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia privind readmisia persoanelor aflate în situaţie de şedere ilegală, semnate la Ankara, la data de 1 noiembrie 2012.

Potrivit MAEIE, începând cu data de 1 iunie 2014, în conformitate cu prevederile Acordului privind abolirea regimului de vize, cetăţenii ambelor state, care deţin un document de călătorie valabil (paşaport simplu sau biometric), sunt scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămâne temporar pe teritoriul celuilalt stat, pentru o perioadă de până la 90 de zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări. Cetăţenii R. Moldova care vor dori să călătorească în Turcia trebuie să deţină un paşaport cu termen de valabilitate de cel puţin 60 de zile suplimentar datei preconizate pentru ieşirea din ţară.

Aceste reglementări sunt valabile, de asemenea, pentru cetăţenii ambelor state care efectuează transport internaţional de bunuri şi pasageri, precum conducătorii de tren, camioane şi autobuse şi asistenţii conducătorilor şi membrii echipajului avioanelor civile, trenurilor şi locomotivelor.

Cetăţenii moldoveni care vor dori să călătorească în Republica Turcia pentru o perioadă ce depăşeşte termenul menţionat vor solicita o viză de lungă şedere.