Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-05/conducerea-republicii-moldova-sa-intrunit-intro-edin-a-privind-situa-ia-din-regiune-34686.html
Data: May 5, 2014 (16:00)

Conducerea Republicii Moldova s-a întrunit într-o ședință privind situația din regiune

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului Igor Corman și prim-ministrul Iurie Leancă au avut astăzi întrevederi cu reprezentanții structurilor de forță pentru a discuta situația din țară în contextul ultimelor evoluții din regiune.

Primele persoane în stat au dat instrucţiuni instituţiilor de ordine să supravegheze cu maximă atenţie situaţia de la frontiera de stat şi să continue să întreprindă toate acţiunile necesare în vederea asigurării ordinii publice în interiorul țării.
Nicolae Timofti, Igor Corman și Iurie Leancă și-au exprimat îngrijorarea față de degradarea climatului de securitate în regiune ca urmare a escaladării violențelor în Ucraina.

Conducerea Republicii Moldova exprimă condoleanțe profunde întregului popor ucrainean, familiilor și apropiaților victimelor evenimentelor tragice din orașele Odessa, Slaveansk și alte localități din Ucraina, soldate cu moartea a zeci de persoane.
Republica Moldova reconfirmă sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și își exprimă încrederea că eforturile depuse de autoritățile ucrainene și de actorii internaționali vor conduce la aplanarea tensiunilor și instaurarea ordinii constituționale, păcii și securității în țara vecină.