Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.05.2014

Cauză penală privind incendiul de la Botanica

Cauză penală privind incendiul de la Botanica

Cazul incendiului din sect.Botanica este investigat în cadrul unei cauze penale, pornită de Ministerul Afacerilor Interne, sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere intenţionată a bunurilor, săvîrşită prin incendiere şi executării necalitative a construcţiilor.

Procuratura a dispus investigarea în complex a cauzelor incendiului la mansarda blocului locativ, situat pe str. Independenţei 10/2 din capitală, în urma căruia au fost distruse complet 28 de apartamente situate la etajul 6 (mansardă), paguba totală urmînd a fi evaluată de specialişti.

Reieşind din caracterul complex al cazului, în cadrul căruia urmează a fi efectuat un volum considerabil de acţiuni de urmărire penală, Procuratura a dispus crearea unui grup de urmărire penală, formată din procurori şi ofiţeri de urmărire penală ai MAI.  În cadrul cercetărilor sînt luate în calcul mai multe versiuni ale celor întîmplate, inclusiv neglijenţa factorilor de decizie responsabili de calitatea în construcţii şi asigurarea securităţii antiincendiare a imobilelor.

Grupul de urmărire penală a întocmit un plan de acţiuni pentru a asigura investigarea operativă, completă şi obiectivă a cazului, cu identificarea persoanelor vinovate şi tragerea lor la răspundere, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus