Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.04.2014

La Chişinău a fost lansat Grupul de lucru Republica Moldova – SUA pentru dezvoltarea şi consolidarea statului de drept

La Chişinău a fost lansat Grupul de lucru Republica Moldova – SUA pentru dezvoltarea şi consolidarea statului de drept

Astăzi, 30 aprilie 2014, la Chişinău a fost lansat Grupul de lucru Republica Moldova – SUA pentru dezvoltarea şi consolidarea statului de drept, care face parte din Dialogul Strategic bilateral lansat recent la Washington.

Delegaţia R. Moldova a fost condusă de viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri, şi viceministrul Justiţiei, Sabina Cerbu, iar delegaţia SUA a fost condusă de asistentul adjunct al Secretarului de Stat, Biroul pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă, Thomas Melia, şi asistentul administratorului Biroului pentru Europa şi Eurasia al USAID, Paige Alexander, care efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova. La discuții au participat ministrul Justiției, Oleg Efrim, reprezentanți din partea Ministerului de Interne, Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție, Consiliului Superior al Magistraturii, Comisiei Naționale de Integritate.

În cadrul reuniunii, au fost abordate reformele inițiate și asistenţa acordată ţării noastre de către SUA în eforturile privind reforma justiţiei şi combaterea corupţiei. Un al subiect abordat în cadrul reuniunii a fost implementarea inițiativelor legate de buna guvernare și supremația legii, inclusiv rolul important al societății civile și al mass-media.

În marja reuniunii, viceministrul Valeriu Chiveri a avut o întrevedere bilaterală cu oficialii americani, în cadrul căreia părțile au vorbit despre situația politică în regiune și consecințe, dar și despre acțiunile care trebuie întreprinse. Dl Chiveri a menționat că Republica Moldova mizează pe sprijinul SUA în vederea avansării la capitolul supremaţiei legii. Oficialul moldovean a mulțumit Statelor Unite pentru suportul oferit țării noastre în realizarea agendei europene.

Potrivit MAEIE, părțile au salutat lansarea Dialogului Strategic între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii și crearea unui grup de lucru comun privind statul de drept, care va elabora un mecanism de consultare și și-au exprimat interesul în avansarea acestui dialog.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus