Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-04-29/premierul-elen-antonis-samaras-al-carei-ara-de-ine-pre-eden-ia-ue-a-felicitat-republica-moldova-cu-o-34622.html
Data: Apr 29, 2014 (09:15)

Premierul elen, Antonis Samaras, al cărei țară deține Președenția UE a felicitat Republica Moldova cu ocazia ridicării vizelor

În amiaza zilei de azi, Premierul Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Prim-ministrul elen, Antonis Samaras. Şeful Executivului de la Chişinău a mulţumit autorităţilor Greciei pentru sprijinul acordat Moldovei în parcursul european şi, în special, în accelerarea procedurilor privind eliminarea vizelor.
 
„Mă bucur să revin la Atena, care este în inima civilizației. Îmi exprim toată gratitudinea pentru sprijinul Președinției elene în ridicarea vizelor pentru cetățenii moldoveni”, a menționat Premierul Iurie Leancă.
 
La rândul său, Prim-ministrul elen, Antonis Samaras a felicitat Republica Moldova cu ocazia ridicării vizelor pentru cetăţenii moldoveni în spaţiul Schengen și a pledat pentru o perspectivă clară europeană a țării noastre. Premierii s-au referit și la ultimele evoluții din regiune.
 
Totodată, părțile au discutat despre semnarea cât mai curândă a acordurilor de transfer a beneficiilor sociale, în special a pensiilor.
 
Prim-ministrul Iurie Leancă i-a lansat Premierului elen, Antonis Samaras, invitația de a vizita Republica Moldova. Premierul grec a acceptat invitația și urmează să efectueze în această toamnă o vizită în țara noastră, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.