Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.04.2014

Președintele Parlamentului Georgiei: Atât Republica Moldova, cât și Georgia își doresc să se regăsească împreună într-o Europă lărgită

Președintele Parlamentului Georgiei: Atât Republica Moldova, cât și Georgia își doresc să se regăsească împreună într-o Europă lărgită

Președintele Parlamentului Igor Corman a discutat astăzi cu Președintele Parlamentului Georgiei, David Usupashvili despre eforturile comune de integrare europeană, precum și despre oportunitățile de cooperare în realizarea aspirațiilor europene ale celor două țări.

Igor Corman și David Usupashvili au făcut un schimb de opinii cu privire la obiectivele și prioritățile de integrare europeană. Atât Republica Moldova, cât și Georgia au parafat în noiembrie anul trecut, la Vilnius, acordurile de asociere la UE, care ar urma să fie semnate de cele două țări în iunie curent. Speakerii s-au referit la impactul prevederilor acordurilor de asociere asupra celor două țări, inclusiv în domeniul comercial-economic. Cele două părţi au reiterat interesul comun privind transferul de experiență și bune practici în domeniul integrării europene.

Cei doi oficiali au discutat despre oportunitățile de intensificare a cooperării între Republica Moldova și Georgia atât nivel parlamentar, cât și guvernamental. Cu referire la formatul colaborării între cele două țări, Igor Corman a subliniat necesitatea de a ține cont de interesele regionale, dar și de partenerii care sprijină aspirațiile europene ale Republicii Moldova și Georgiei.

La rândul său, Președintele Parlamentului Georgiei a felicitat cetățenii moldoveni pentru obținerea dreptului de a călători fără vize în Uniunea Europeană, exprimându-și convingerea că această frumoasă realizare va contribui la apropierea țării noastre de UE. David Usupashvili a declarat că vizita sa în Republica Moldova reprezintă o oportunitate de a se convinge o dată în plus că cele două țări sunt solidare în realizarea aspirațiilor europene și încearcă să se ajute reciproc cât de mult este posibil. „Atât Republica Moldova, cât și Georgia își doresc să se regăsească împreună într-o Europă lărgită”, a afirmat Speakerul georgian.

La întrevedere au mai participat deputații Tudor Deliu, Președintele Grupului parlamentar de prietenie dintre Republica Moldova și Georgia, Dumitru Diacov și Ion Hadârcă, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus