Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.04.2014

Ponta: O să avem o linie de garanții pentru firmele care investesc în RMoldova

Ponta: O să avem o linie de garanții pentru firmele care investesc în RMoldova

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că Executivul intenționează să inițieze o linie de garanții pentru cei care investesc și în Republica Moldova.

"Îmi doresc foarte mult ca firme românești să deschidă unități de producție și peste Prut, căci, până la urmă, încet, încet trebuie să-i tragem cât mai aproape de noi pe cei din Republica Moldova, să le arătăm disponibilitatea și dorința de a fi lângă noi", a spus prim-ministrul.

Potrivit premierului, acest ajutor va fi acordat în limitele pe care le permite Uniunea Europeană. "Dar, așa cum o fac francezii și italienii cu investitorii lor, capitalul românesc va fi sprijint prin intrarea în vigoare de la 1 iulie a scutirii de impozit pe profitul reinvestit, fapt ce va permite firmelor serioase să investească sumele de bani suplimentare de care vor dispune în tehnologizare, în dezvoltare care să le aducă câștiguri suplimentare, crearea de noi locuri de muncă. Intenția Guvernului de diminuare a contribuțiilor de asigurări sociale cu cinci puncte procentuale va fi o altă măsură având urmări benefice pentru investitori. Dar, cred că sprijinul cel mai important de care beneficiază investitorii serioși, corecți, îndreptați spre dezvoltare și creare de noi locuri de muncă îl constituie inițierea și aplicarea un program de garanții în diverse forme. Fie că este vorba de ajutorul de minimis, fie garanțiile pentru tineri ori cele pentru IMM-uri", a precizat premierul Victor Ponta, după vizita efectuată la firma Pambac din Bacău, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus