Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.04.2014

Mai mulţi tineri au marcat evenimentul „Fără vize în UE”, însoţindu-l pe Iurie Leancă la Atena

Mai mulţi tineri au marcat evenimentul „Fără vize în UE”, însoţindu-l pe Iurie Leancă la Atena

„Din 28 aprilie, vom fi o bucătă de puzzle care reîntregeşte tabloul european”, „calitatea de membru al Uniunii Europene ar oferi cetăţenilor Republicii Moldova noi locuri de muncă şi o platformă de dezvoltare pentru tinerele generaţii” - acestea sunt câteva dintre mesajele celor douăzeci și cinci de finalişti ai concursului „Fii primul care zboară fără viză în Europa", care au fost astăzi la Atena.
 
Studenţii finalişti și șase elevi olimpici au fost printre primii moldoveni care au călătorit în premieră fără vize în spațiul Schengen. Aceştea au însoţit delegaţia oficială a Republicii Moldova, condusă de Premierul Iurie Leancă, alături de politicieni, oficiali europeni şi jurnalişti.
 
În cadrul vizitei, tinerii au avut ocazia să discute şi să-i acorde întrebări Premierului, Iurie Leancă. Ulterior, Prim-ministrul le-a adresat tinerilor un mesaj: „Este o zi istorică care va schimba viaţa oamenilor, mai ales cea a tinerilor. Sunteţi viitorul acestei ţări şi mă bucur că în calea viselor voastre nu va mai sta bariera vizelor.Veţi putea călători nestingherit pentru a participa la conferințe, școli de vară şi forumuri”.
 
Tinerii au participat şi la întrevederea cu diaspora moldovenească din Grecia, au vizitat muzeul Acropolis şi centrul istoric al Atenei. Ei au făcut fotografii în principalele atracţii turistice vizitate.
 
Vizita din 28 aprilie de la Atena se înscrie în cadrul evenimentului „Fără vize în UE" şi marchează prima zi când cetățenii moldoveni pot călători fără vize în spaţiul Schengen, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus