Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-04-25/viceprimarul-orashului-otaci-retzinut-pentru-acte-de-coruptzie-34613.html
Data: Apr 25, 2014 (14:32)

Viceprimarul oraşului Otaci, reţinut pentru acte de corupţie

Viceprimarul oraşului Otaci din raionul Ocniţa a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de către ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA şi procurorii anticorupţie.  Funcţionarul este bănuit că ar fi cerut de la un bărbat 100 de dolari drept „mulţumire” pentru că l-ar fi ajutat să obţină o autorizaţie pentru amplasarea unei unităţi comerciale.

În această după-amiază, viceprimarul a fost reţinut în flagrant, imediat după primirea banilor. El a fost escortat la sediul DGT Nord şi a fost reţinut pentru 72 de ore.

Pe numele bănuitului a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 324 Cod penal – corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă în mărime de la 3.000 la 5.000 unităţi convenţionale şi închisoare de la 5 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Potrivit CNA, conducerea urmăririi penale este exercitată de către procuratura Anticorupţie.