Trimite e-mail | Printeaza
Externe
24.04.2014

Ponta: Situația din Ucraina - un mare pericol pentru Moldova, dar și o oportunitate de a se integra mai rapid în UE

Ponta: Situația din Ucraina - un mare pericol pentru Moldova, dar și o oportunitate de a se integra mai rapid în UE

Situația din Ucraina și din regiune reprezintă un mare pericol pentru Republica Moldova, dar și o mare oportunitate de a se integra mai repede în Uniunea Europeană, a declarat joi, la RRA, premierul Victor Ponta.

"Pentru Moldova este un mare pericol, mult mai mare ca până acum, dar în același timp este și o mare oportunitate. Depinde de noi să-i ajutăm, să-i sprijinim să folosească această oportunitate, în sensul în care mai repede decât credeau să se integreze în Uniunea Europeană, să se gândească la integrarea în NATO. Săptămâna trecută am virat 20 de milioane de euro în conturile Guvernului de la Chișinău pentru infrastructura de grădinițe", a declarat premierul, întrebat cum apreciază situația regională în contextul crizei din Ucraina.

Victor Ponta a precizat, totodată, că săptămâna viitoare se va întâlni cu premierul moldovean Iurie Leancă pentru a trece împreună granița dintre România și Republica Moldova fără vize, scrie Agerpres.

"În sfârșit, ne doream de atâția ani de când intrând în UE a trebuit să reintroducem vizele pentru cei de peste Prut. Partea de energie de care vorbeam la început, infrastructura de energie, gazoductul, parte de energie electrică. Deci, noi trebuie să-i ajutăm. Și noi în primul rând, sigur, după aceea Bruxelles-ul, SUA, dar în primul rând România trebuie să-i ajutăm să reziste la presiunile la care sunt supuși și mult mai repede și mult mai hotărâți să spună: da, vrem în Uniunea Europeană; da, vrem securitate NATO. Or, noi suntem, categoric, primii care trebuie să-i ajutăm în acest sens și să facem presiuni asupra tuturor aliaților noștri, din UE și din NATO, de a pune Moldova pe harta priorităților", a mai declarat premierul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus