Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.04.2014

Senatorul american Robert Corker la întrevederea cu Igor Corman: SUA pledează pentru ca Republica Moldova să devină parte a UE

Senatorul american Robert Corker la întrevederea cu Igor Corman: SUA pledează pentru ca Republica Moldova să devină parte a UE

SUA pledează pentru ca Republica Moldova să devină parte a UE, țara noastră urmând să beneficieze și în continuare de sprijin pentru dezvoltare. Declarația a fost făcută de senatorul american Robert Corker la întrevederea cu Președintele Parlamentului Igor Corman.

Șeful Legislativului a vorbit în cadrul întrevederii despre prioritățile agendei de integrare europeană a Republicii Moldova, consolidarea cooperării moldo-americane, evoluțiile din UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană, situația din Ucraina și relațiile Republicii Moldova cu Federația Rusă.

Președintele Parlamentului a dat asigurări că există ferma determinare și voință politică din partea coaliției de guvernare pentru ca Republica Moldova să-și continue cursul de integrare europeană. ”Obiectivele noastre sunt menținerea stabilității politice în țară și consolidarea coeziunii sociale pentru ca Republica Moldova să semneze și să ratifice Acordul de Asociere în legislatura curentă. Trebuie să depășim toate provocările și riscurile pentru a asocia cât mai grabnic țara noastră la UE”, a declarat Igor Corman.

Potrivit Președintelui Parlamentului, continuarea parcursului de integrare europeană va genera pentru cetățenii moldoveni creșterea nivelului de trai. Igor Corman a subliniat importanța informării populației, într-un limbaj accesibil, despre beneficiile asocierii la UE. Totodată, Președintele Parlamentului a menționat că procesul de integrare europeană nu exclude cooperarea cu partenerii tradiționali din Est și menținerea unui dialog permanent atât pe dimensiune bilaterală, cât și în cadrul CSI.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, senatorul Robert Corker a încurajat autoritățile de la Chișinău să continue  transformările de democratizare a țării, precizând că progresele sunt vizibile. ”SUA își dorește ca cetățenii moldoveni să simtă libertatea și democrația, fără presiuni externe. Apreciez curajul autorităților din Republica Moldova și observăm progresele pe care le faceți pentru cetățeni și în vederea apropierii de UE”, a subliniat senatorul Robert Corker.

La întrevedere au mai participat deputații Ana Guțu, Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană și Valeriu Ghilețchi, Președintele Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – SUA.

Senatorul Robert Corker, membru al Comitetului pentru Relații Externe din cadrul Senatului SUA, efectuează în premieră o vizită în Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus