Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.04.2014

Robert Corker: „Statele Unite sunt ferm angajate să promoveze democrația în Republica Moldova”

Robert Corker: „Statele Unite sunt ferm angajate să promoveze democrația în Republica Moldova”

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 22 aprilie a.c., o întrevedere cu senatorul Robert Corker, membru al Comitetului pentru relații externe al Senatului SUA.

Șeful statului a subliniat importanța dezvoltării dialogului strategic moldo-american, lansat în cadrul vizitei recente a premierului Iurie Leancă la Washington. Președintele Timofti a arătat că Republica Moldova prețuiește foarte mult relațiile privilegiate pe care le are în prezent cu Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană, care, în opinia președintelui, vor contribui la fortificarea instituțiilor democratice și construirea unei societăți prospere și stabile în țara noastră.

„În cadrul discuțiilor cu numeroșii oficialii americani care ne-au vizitat în ultimele luni înregistrăm o importantă corespundere de idei și viziuni asupra multor teme actuale”, a spus Nicolae Timofti.

Președintele a adăugat că prezența americană sporită, sub diferite forme, în Republica Moldova întărește siguranța cetățenilor în șansele de modernizare a țării noastre.

La rândul său, senatorul Robert Corker a declarat că vizitele recente ale unor înalți demnitari americani arată importanța relațiilor moldo-americane. „Statele Unite sunt ferm angajate să promoveze democrația în Republica Moldova. Ne vom ajuta prietenii și aliații din regiune”, a spus Robert Corker.

Senatorul american a subliniat că interesul Statelor Unite pentru regiunea din care face parte și Republica Moldova nu este o reacție pe termen scurt față de recentele evenimente din Ucraina, ci o schimbare de atitudine a politicii americane față de estul Europei, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Președintele Nicolae Timofti și senatorul american Robert Corker au mai vorbit despre diferendul transnistrean, mass-media din Republica Moldova, cooperarea economică, inclusiv cea energetică, și alte subiecte de interes comun.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus