Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-04-22/primministrul-iurie-leanca-a-discutat-la-telefon-cu-omologul-sau-canadian-stephen-harper-34551.html
Data: Apr 22, 2014 (15:51)

Prim-ministrul Iurie Leancă a discutat la telefon cu omologul său canadian Stephen Harper

Cei doi premieri au constatat că relaţiile bilaterale s-au activizat din momentul deschiderii Ambasadei Republicii Moldova la Ottawa, fapt reflectat în mai multe vizite la nivel înalt, ce au avut loc în ultimul timp.

În contextul semnării Acordului privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE, cei doi șefi de Guvern au stabilit că există premise bune pentru lansarea unui dialog moldo-canadian pentru a se ajunge la un acord de liber schimb bilateral. Leancă şi Harper au convenit să organizeze o misiune de afaceri pentru identificarea posibilităţilor investiţionale şi comerciale.

Cei doi premieri s-au referit și la situația din regiune, în special la importanța asigurării securității și stabilității. Ei s-au pronunţat pentru găsirea unor soluţii rapide ce vor duce la detensionarea situaţiei în cadrul mecanismelor internaţionale.

Stephen Harper l-a felicitat pe Iurie Leancă cu prilejul eliminării vizelor europene pentru cetăţenii Republicii Moldova începând cu 28 aprilie curent, dar şi pentru semnarea Acordului de Asociere preconizată pentru vara acestui an, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.