Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.04.2014

Ministrul Vasile Botnari a discutat cu sindicatele din ramura feroviară despre reforma la CFM

Ministrul Vasile Botnari a discutat cu sindicatele din ramura feroviară despre reforma la CFM

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, și reprezentanţii sindicatelor din ramura feroviară au discutat, astăzi, despre modul în care decurge procesul de reformare a ÎS „Calea Ferată a Moldovei”. Reforma CFM are loc cu scopul creării de noi oportunități de dezvoltare şi modernizare a întreprinderii, în contextul în care ramura feroviară se confruntă cu numeroase greutăți.
 
În cadrul consultărilor, Ministrul Transporturilor i-a asigurat pe reprezentanții sindicatelor că schimbările care se produc la CFM sunt în beneficiul angajaților și al călătorilor.
 
„Vă încurajez să aveți încredere că greutățile pot fi depășite. Odată cu optimizarea cheltuielilor va fi posibilă şi majorarea salariilor angajaţilor CFM, care vor fi remuneraţi în baza performanţelor înregistrate. În urma propunerilor prezentate de către directorul interimar al CFM, Sergiu Tomşa, s-a convenit operarea primei majorări a salariilor în cadrul întreprinderii cu cca 15% deja din august curent. Însă este important ca fiecare angajat să fie mai conştient şi să contribuie la implementarea Planului de modernizare iniţiat”, a afirmat ministrul Vasile Botnari în cadrul consultărilor cu liderii sindicali din ramura feroviară.
 
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, participanţii la întrunire au convenit menţinerea în permanenţă a dialogului social, astfel ca angajaţii să fie informaţi despre etapele de modernizare a întreprinderii, precum şi paşii ce vor fi întreprinşi pentru a îmbunătăţi condiţiile salariale şi de muncă la CFM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus